магазин оптика
 

Предизборен спам

http://absurdi.com/files/1193392308_32.png

Предизборния спам ни залива от всякъде. Не знам дали тези които го пускат са наясно, че има обратния ефект. Още повече, като се има предвид, колко неграмотно е написан! Ето малък пример от спама тази сутрин:
1.Освен, че изречението смислово не е свързано, не мога да разбера защо „IT“ е написано с латински букви?!
2.Тук е употребена странната дума „реиновация“. Ако оставим, че може съвсем успешно да се напише с чиста българска дума, самото понятие „реиновация“ е безсмислено, защото ако трябва да го преведем, то ще се получи нещо от рода на „обратното на нещо ново“ т.е. нещо старо?!
4 .Може би „инфраструктОрните“ проекти на кандидат управляващите се нуждаят от правописна проверка.
5. Явно имат доста „прEoритети“, родните политици. За съжаление и ние сме сред тях.
6. От кога в българския език, по средата на изречението пишем „И“ с главна буква?
7. По – правилно е да е едно изречение, разделено със запетайка. Освен това, хората искат да опитат, какво толкова. Дали могат или не, няма значение, важното е да пробват :-). Нещо като олимпийските игри?!
8. Това е смислово объркано. От какво не се плашат – от Варна или от отговорността. Ако е от отговорността какво точно й приветстват?! Ако пък е Варна – чак пък да се плашат или да не се плашат от един град?!
9. Това е някакъв опит за художествено творчество. За качеството му – всеки сам разбира какво имам предвид.
10. Още не са ги избрали и започнаха да ни заплашват!

Може би си мислите къде е точка три – щях да направя подробно описание на спам -а, но реших, че достатъчно ясно е станало кой точно се бори за властта!

 
изпратил: Ананас
дата: 26.10.2007 г.
 
 
Анонименпуснато на: 28.11.2008 г

Гошко:
няма никаква грешка, че започва с "но" !

 
Анонименпуснато на: 05.10.2008 г


Тъпо е да започваш изречение с "но", както и с "и". Това е грешката. По-вярно е да се сложи запетая, а и с точката интонацията се променя (при четенето) и някак не звучи добре.

 
Ананаспуснато на: 03.10.2008 г


Здравейте,
благодаря Ви за забележките. Никога не съм твърдял, че съм грамотен - даже обратното. Но също така и никога не съм се кандидатирал в политически избори. Предполага се, че след като имаш самочувствие, че може да управляваш, би трябвало да и да си грамотен. Или бъркам?

 
Петя Кадънковапуснато на: 05.09.2008 г


Още нещо-грешки има по вина на пишещия/неграмотен ли е ,ако ще Паисий да му даде текста,пак с грешки ще го напише!/,обаче къде е грешката тук:"Знаем,че е трудно.Но ще опитаме"-май търсиш под вола теле?!

 
Петя Кадънковапуснато на: 05.09.2008 г


Абе,готин Ананас,то и ти не си съвсем във час!/Използвах "във",вместо "в" заради римата-схващаш,нали?/А ти чувал ли си за относителни местоимения и че пред тях винаги се пише запетая,че не винаги пък пред"че"се пише такава?Иоще -знаеш ли що е сложно съставно изречение,че отделните прости изречения в него също се отделят/най-често/ със запетая или...и т.н.Огледай си писанията-изброените дотук грешки ги имаш там...Съжалявам!

 
Тагове
 
Коментари

Заглавие:


Текст: